Doorgaan naar content

Cookies đŸȘ

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Green is Art Festival
-

Green is Art Festival

Op vrijdag 28 juni organiseert Terra in samenwerking met Minerva, Alfa-college en Noorderpoort voor de tweede keer het Green is Art festival op het Terra SuikerTerrein. Een inspirerende, unieke locatie in Groningen én de perfecte plek voor het organiseren van dit festival. Tijdens het festival is te zien hoe het onderwijs verbindt: verbinding tussen kunst, duurzaamheid, landschap en groen, maar ook verbinding tussen de scholen onderling.

< Terug naar overzicht

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur presenteren de studenten en docenten van verschillende opleidingsrichtingen studieopdrachten waarmee duidelijk te zien is dat kunst, duurzaamheid, landschap en groen heel vaak hand in hand gaan, kortom: Green is Art!

Presentaties van studenten
Studenten van de opleiding Groenstylist van Terra verkopen tijdens dit festival door hun zelf ontwikkelde en gemaakte duurzame producten. Om 13.15 uur start er een workshop Eco Print door het SDG house van Noorderpoort. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers, dus wees op tijd. Bij de Sustainable Pop-up van Alfacollege kun je o.a. zelfgebakken brood komen proeven en meedoen aan XXL breien. Minerva studenten presenteren hun artistiek onderzoek waar ze de afgelopen maanden aan gewerkt hebben op dit unieke terrein. Verder is er een demonstratie stenen persen. Deze stenen worden gemaakt van Suikerterrein klei en vormen uiteindelijk een Folly tijdens Folly Art Norg aankomende zomer.

Voor wie is het festival?
Het festival wordt georganiseerd voor docenten, studenten en ook voor inwoners van Groningen die belangstelling hebben voor groen, duurzaamheid, landschap, kunst én bovenal de combinatie hiervan. Heb je zin om je te laten inspireren, een leuke workshop te volgen, in gesprek te gaan met studenten en docenten, te genieten van het prachtige groene terrein, kennis te maken met AR-tuinen en met ene leuk zelfgemaakt duurzaam product naar huis te gaan?, kom dan vooral deze middag even aanwaaien!

Meer events

Er zijn geen resultaten beschikbaar.