Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

De 17 duurzame werelddoelen
Studenten presenteren de Sustainable Development Goals in een klaslokaal.

Sustainable Development Goals

New York, 25 september 2015: een datum voor in de geschiedenisboeken. Op deze dag zetten in het hoofdkantoor van de Verenigde Naties meer dan 150 wereldleiders hun naam onder 17 duurzame werelddoelen. In het Engels heten ze de Sustainable Development Goals (SDG’s). Samen moeten ze wereldwijd een einde gaan maken aan allerlei dingen die het leven op aarde moeilijk maken.

De ambities zijn enorm: een einde maken aan extreme armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Maar daarnaast wordt er ook gewerkt aan thema’s als gezondheid, goed onderwijs, diversiteit en duurzame energie.

Bron: duurzaamheid.nl / 17doelendiejedeelt.nl

Ook Nederland heeft alle 17 doelen ondertekend. De deadline om de doelen te halen is 2030. En dat is sneller dan je denkt. In 2030 moet de wereld een stukje mooier, veiliger en duurzamer zijn. Om dat te bereiken kan iedereen op zijn of haar eigen manier helpen. Jammer genoeg gaat dit nog niet snel genoeg. Daarom start Noorderpoort het SDG House Groningen. Een plek waar studenten en docenten samen met het bedrijfsleven en de overheid werken aan SDG’s in de eigen regio. Dit betekent dat er aan echte vraagstukken en problemen wordt gewerkt.

Wil je weten welke werelddoelen er allemaal zijn? Hier staan alle 17 doelen op een rijtje: