Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Onze missie en waarden

SDG House Groningen wil vanuit Groningen van de wereld een betere plek maken. Dit betekent dat we bezig zijn met het leveren van een positief duurzame bijdrage aan de ontwikkeling van onze wereld. Juist door lokaal te laten zien wat hier mogelijk is.

Dit laten we doorwerken in onze kernwaarden. Deze laten zien waar we als beweging voor staan:

Betekenis
SDG House Groningen is van betekenis voor haar omgeving. Betekenis gaat over bijdragen aan iets wat groter is dan jezelf. Het gaat over je dienstbaar opstellen naar een ander en jezelf. Dit krijgt vorm door het continu (willen) creëren van positieve duurzame impact in dienst van een betere wereld.

Betrokkenheid
SDG House Groningen is betrokken. Betrokkenheid staat voor meeleven, meedenken, meevoelen en in contact zijn. Als het maar van binnenuit komt. Betrokken bij de mens, betrokken bij het onderwijs en bovenal betrokken bij de wereld. Dus met het onderwijs, maar altijd samen met andere partijen, positieve duurzame impact maken. Dit alles met de verantwoordelijkheid die we daarbij voelen: voor elkaar en voor de wereld.

Bewustzijn
Bewust van onze eigen omgeving, bewust van onze rol om de jongere generatie een podium te geven en ze te ondersteunen in het anders/toekomstbestendig leren denken. Dit bewustzijn moet gevoed worden door kwaliteitsonderwijs; een leven lang leren en ontwikkelen. Om morgen een betere keuze te kunnen maken dan vandaag.

Deze 3 B’s geven richting aan ons bestaansrecht. Het ‘hoe’ laten we graag zien door alle mooie dingen die we doen met jongeren als middelpunt.

Foto van een student die water uit een automaat haalt in een kantine. Op de achtergrond twee kletsende studenten. Expeditie Voedsel Foto van een vloer met twee paar voeten en de tekst: "Passion led us here". Expeditie Impact