Doorgaan naar content

Cookies đŸȘ

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Als docent met studenten werken aan de werelddoelen

Goed onderwijs is de basis voor een betere samenleving. Niet voor niets heeft kwaliteitsonderwijs een eigen SDG. Docenten hebben een cruciale rol in de (maatschappelijke) ontwikkeling van studenten.

Docenten beïnvloeden hun studenten door de manier waarop ze lesgeven, maar ook door de sfeer die ze in het lokaal creëren en hoe ze de lessen organiseren. Zij weten als geen ander dat jongeren dag in dag uit geprikkeld moeten worden. Jongeren bewust maken van hun maatschappelijke impact. Zowel de jongere als de samenleving heeft daar levenslang voordeel van. In dat kader is het onbeschrijfelijk belangrijk dat jongeren hun stem laten horen.

SDG House Groningen gelooft als geen ander in de kracht van docenten. We zien docenten als cruciale schakel in het opleiden van onze jongeren tot wereldburger. Als rolmodel staan ze dagelijks in 1-op-1 contact met de toekomstige generatie. Een generatie die een rol moet hebben in het behalen van de duurzame werelddoelen. Wij vinden het daarom belangrijk dat de SDG’s een vaste plek in het onderwijscurriculum krijgen.

Ben jij docent en wil je graag met je studenten werken aan de duurzame werelddoelen? Of wil je ambassadeur worden van SDG House Groningen en dus de titel SDG Held dragen? Neem contact met ons op. We helpen je graag om dit mogelijk te maken. Want wanneer we de student willen bereiken, is de docent onmisbaar. Samen werken we vanuit Groningen aan een betere wereld.