Doorgaan naar content

Cookies đŸȘ

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Als regionale partner jongeren betrekken bij vraagstukken

Het is duidelijk: onze website is ingericht voor jongeren. Waarom? Dit zijn onze helden. Het zijn echte makers. Makers met een unieke kracht: zij zijn niet gehinderd door kaders van vakgebieden, regeltjes, conventies of tunnelvisies. Een generatie die ons kan leren om met een toekomstbestendige bril naar de wereld te kijken. Een generatie met wie we het samen moeten en willen doen.

Onze missie is duidelijk. We willen vanuit Groningen van de wereld een betere plek maken. Dit doen en kunnen we niet alleen. We werken samen met overheden, het bedrijfsleven en ondernemers. Ons doel? Met elkaar positieve duurzame impact creëren. We willen blijvende invloed uitoefenen op onze omgeving. Hoe? Door gewoon te doen.

Jongeren & (semi)overheden

Jongeren betrekken bij lokale beleidsvraagstukken of politieke thema’s: dat zien we graag. Vaak wordt aangenomen dat jongeren zich hier niet voor interesseren. Toch vertelt de realiteit ons wat anders. Er is onder jongeren een enorme behoefte om bij te dragen aan en mee te denken met lokale vraagstukken. Als (lokale) overheid is het daarom mogelijk om samen met SDG House Groningen en onze jongeren te werken aan Ă©chte opgaven. Gedreven vanuit de duurzame werelddoelen of door (persoonlijke) duurzame thema’s. Het betrekken van jongeren bij vraagstukken die spelen, kan een verfrissende en heldere kijk bieden op vraagstukken. Door jongeren kennis te laten maken met bestaande opgaven, worden SDG’s concreet en tastbaar. Zowel voor jezelf, als voor hen. Wat ons betreft een win-win.

Jongeren & bedrijfsleven/ondernemers

Er zijn veel jongeren die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de bedrijfsvoering van organisaties en ondernemingen. Ze willen graag weten hoe ‘de lijnen lopen’ en waar duurzame verandering ingezet kan worden. Daarnaast werken jongeren graag aan vraagstukken die er echt toe doen en niet verzonnen zijn. Als onderneming of bedrijf kan je hierop inspelen door jongeren mee te laten denken met bedrijfsvraagstukken.

Laat jongeren brainstormen over mogelijke duurzame keuzes, geld dat op een eerlijke manier geïnvesteerd moet worden of manieren die gedragsverandering in gang zetten bij het personeel. Jongeren hebben een onbevangen blik en open-minded geest. Dat leidt meestal tot simpele toepasbare oplossingen voor problemen, dilemma’s of andere kwesties. Vaak openen jongeren de ogen van besluitvormers en stimuleren hiermee vernieuwing in een organisatie. Door jongeren te betrekken bij duurzaam beleid heeft het meer kans van slagen. Samen aan de slag voor een betere wereld.

Kortom, jongeren willen graag als gelijkwaardige partner meedenken over vraagstukken die hen aangaan. Ben jij geĂŻnteresseerd in de samenwerking met jongeren aan SDG vraagstukken? Of heb je een vraagstuk die je graag voorlegt aan onze helden? Neem dan contact op. We praten graag verder over samenwerkingsmogelijkheden.