Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Wie we zijn
Studenten wandelend door gekleurd glazen loopbrug in het pand van Noorderpoort Kunst & Multimedia.

Wie is SDG House Groningen?

Vanuit Groningen van de wereld een betere plek maken. Dat is wat we doen en waar we voor staan. Wij zijn SDG House Groningen: een lerende omgeving en open podium waar jongeren samen met regionale partners initiatieven nemen en aan de slag gaan om bij te dragen aan de SDG’s.

SDG House Groningen bestaat sinds september 2021 en is een initiatief van Noorderpoort. Noorderpoort is hiermee het eerste ROC dat een SDG House vanuit het mbo faciliteert. In Nederland zijn er ondertussen meer dan 10 SDG Houses actief. Deze zijn er in allerlei verschijningsvormen, maar het doel is overal hetzelfde: als SDG-gemeenschap verantwoorde verandering realiseren door middel van aandacht voor en werken aan de SDG’s.

Maar hoe dan..

Hoe we dat vanuit Groningen doen? We jagen aan, brengen samen, inspireren en doen aan kennisuitwisseling. Dit betekent dat we op allerlei manieren jongeren stimuleren en een podium bieden om daadwerkelijk aan de werelddoelen te werken. Zowel jongeren als docenten én regionale partners weten ons te vinden. Met elkaar werken aan een betere wereld in 2030.

Foto van een student die water uit een automaat haalt in een kantine. Op de achtergrond twee kletsende studenten. Expeditie Voedsel Foto van een vloer met twee paar voeten en de tekst: "Passion led us here". Expeditie Impact