Doorgaan naar content

Cookies ūüć™

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Maakfestival @ Forum Groningen
-

Maakfestival @ Forum Groningen

Een feest van de creativiteit met een blik op de toekomst!

< Terug naar overzicht

Dit jaar vindt de derde editie van het Maakfestival in het Forum en op de Nieuwe Markt plaats. Dit is dé plek waar makers samenkomen om elkaar en jou te inspireren! Tijdens het evenement is er bijzondere aandacht voor 'hermaken’ en oplossingen voor duurzaamheid, maar ook andere vernieuwende projecten of experimenten verdienen een plekje. Het eendagsfestival biedt namelijk een podium aan diverse enthousiastelingen zoals makers, hobbyisten, knutselaars, ingenieurs, wetenschappers, designers en kunstenaars die hun nieuwste of leukste (technologische innovatieve) project of experiment willen presenteren. 

Een greep uit het programma:

Bastiaan Vos
De gedachte: 'Maar dat kan ik zelf toch ook maken?', is het begin van veel van Bastiaans projecten. Hij is professioneel productontwikkelaar en daarnaast ontwerper, maker en bouwer. Zijn voorliefde voor oude gebruikte materialen zorgen ervoor dat zijn creaties een rauw en ongepolijst randje hebben. De uiteindelijke vorm worden vooraf in 3D getekend of ontstaat tijdens het bouwen. Benieuwd naar een aantal van deze (gebruiks)voorwerpen? Bezoek dan zeker zijn stand! 

Confictor
Spelletjesfanaten, opgelet! LudiBasis is een multifunctioneel spelsysteem, met het basisspelmateriaal kunnen allerlei verschillende spellen worden ontworpen en gespeeld. De spellen Pollution Fighters en Tanks, Man zijn al te spelen. Laat je inspireren door de al ontwikkelde spellen en kijk naar de verschillende manieren waarop je het materiaal kunt gebruiken om je eigen spel te maken. Maker Eelco Smit laat op het Maakfestival het eindproduct van LudiBasis zien en neemt de prototypes mee. Ook neemt hij een met LudiBasis speelbare puzzel mee. Los jij de puzzel op? Dan krijg je een kleine badge die door Eelco zelf gemaakt is!  

Darner Design
Jenny Lazebnik gelooft dat zelfzorg en aardezorg één en hetzelfde kunnen zijn. Als we kleine, milieuvriendelijke gewoonten beginnen, kunnen we een verschil maken in ons eigen leven en uiteindelijk onze wereld veranderen. Met verschillende zelfgemaakte producten wil zij hier een bijdrage leveren. Op het Maakfestival kan je bij haar kraampje onder andere wasbaar maandverband en wasbare lunch wraps zien. Zelf aan de slag? Maak dan je eigen wasbare broodzakje of inlegkruisje. 

Bekijk op de website van het Forum welke makers er nog meer aanwezig zijn op het Maakfestival! De namen worden de komende tijd aangevuld.

Meer events

Zircus Zorry Zaloon