Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Wolworkshop: kaarden en vilten
-

Wolworkshop: kaarden en vilten

Wist je dat bijna alle wol van schapen in Nederland als afval wordt gezien? Zonde! Daarom ga jij tijdens deze workshop wol opnieuw waarde geven, door er iets van te maken.

< Terug naar overzicht

Je gaat onder leiding van Annemieke van Mooimiek aan de slag met wol van de Groningse schaapskudde. Zij leert je kaarden en vilten. Kaarden is het 'kammen' van wol, zodat het geschikt is om er mee te vilten of er andere dingen mee te doen, zoals spinnen. Het kaarden gebeurt tijdens deze workshop met een kaardmolen. Vervolgens leert Annemieke je natvilten, zodat je met de gekaarde wol een lap kan maken waar je vervolgens een object van kan maken, zoals een kleedje of een kledingstuk.

Belangrijk

Deze workshop is voor eerstejaarsstudenten Ruimtelijk Vormgever van het Noorderpoort. Studeer je niet aan het Noorderpoort, niet getreurd! We stellen namelijk een aantal plekken (gratis) beschikbaar voor mensen van 'buiten'. Meld je in dat geval aan via onderstaande button, o.v.v. je naam en het tijdsslot. Je bent pas gegarandeerd van een plek als je een bevestiging hebt gekregen. VOL = VOL.

Tijdslots op maandag 6 februari:
> 10:00 - 12:00
> 12:30 - 14:30

Meer informatie

Social media

Meer events

Zircus Zorry Zomer Zoep @Eemshaven Zircus Zorry Zomer Zoep @Suikerterrein