Doorgaan naar content

Cookies đŸȘ

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Orange the World campagne
Inspiratie -

Orange the World campagne

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

< Terug naar overzicht

De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

UN Women Executive Director: “Violence against women is a global crisis”

Ook in Groningen werden verschillende gebouwen en plekken oranje verlicht om aandacht te vragen voor het probleem. In Groningen waren dat dit jaar het station, de Werkmanbrug, het Zuiderdiep, de Poelestraat en het Academiegebouw. Dit zijn de plekken waar het Instagramaccount @catcallsofgrunn, dat geweld en intimidatie tegen vrouwen in Groningen op straat in beeld brengt, de meeste meldingen over ontvangt. 

Na 10 december mag deze beweging niet stoppen. Blijf daarom op de hoogte via www.orangetheworld.nl.

Meer artikelen

Studenten presenteren de Sustainable Development Goals in een klaslokaal. Nieuws Terra en Noorderpoort starten samen het practoraat ‘Ondernemend Leren met en van de SDG’s’ Nieuws Terra en Noorderpoort bereiden zich voor op de StreetPride Inspiratie Terugblik Week van de Circulaire Economie Groningen