Doorgaan naar content

Cookies đŸȘ

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

SDG House Groningen wint SustainaBul Good Practice
Nieuws -

SDG House Groningen wint SustainaBul Good Practice

Als onderdeel van de SustainaBul - ranglijst duurzaamste MBO scholen van Nederland- zijn twee best practices beloond. Voor SDG 17 (partnerschappen) werd Noorderpoort en het SGD House Groningen uitgeroepen tot winnaar. Een publieksprijs die veel betekent voor het onderwijs en de implementatie van de SDG's.

< Terug naar overzicht

De SustainaBul is een jaarlijkse ranglijst voor duurzaamheid van het Middelbaar beroepsonderwijs binnen de ROC/AOC's en vakinstellingen. Er wordt door de deelnemers een vragenlijst ingevuld over de mate van duurzaamheid binnen de school op het terrein van onderwijs, de praktijk, de bedrijfsvoering en de integrale benadering daarvan. Deze vragenlijst geeft een helder kader voor een duurzame school, haalt alle mooie voorbeelden uit de praktijk op en helpt bij het opstellen en monitoren van het duurzaamheidsbeleid. Koning Willem I College heeft de SustainaBul 2022 gewonnen en is daarmee de duurzaamste mbo school van Nederland. Op de tweede en derde plek zijn Albeda en Yuverta geëindigd.

Fotograaf: Hans van der Woerd

Noorderpoort wint in dit kader de publieksprijs, ofwel Good Practice, voor SDG 17 (Partnerschap om de doelen te bereiken). Deze prijs mag de MBO-instelling in ontvangst nemen voor het openen van het SDG House Groningen. Het eerste ROC dat een SDG House vanuit het mbo faciliteert. Een hele eer!

Meer artikelen

Inspiratie Circulaire Challenges Handboek Fotografie: Femke Doove/KRO-NCRV. Nieuws Zircus Zorry te zien in KRO-NCRV programma 'Zin in morgen' Nieuws SDG House Groningen organiseert negende editie Week van de Circulaire Economie