Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Terra en Noorderpoort bereiden zich voor op de StreetPride
Nieuws -

Terra en Noorderpoort bereiden zich voor op de StreetPride

Op vrijdag 21 april 2023 werd door Terra en studenten van de LHBTQIA+ van Kunst en Multimedia Noorderpoort een opvallende roze Terra trekker gepresenteerd op het SuikerTerrein in Groningen. Dit vond plaats ter voorbereiding op hun deelname aan de Streetpride van Groningen op 19 augustus aanstaande.

< Terug naar overzicht

Op 18 en 19 augustus 2023 vindt Pride Groningen plaats. Onderdeel van de Pride is de StreetPride op 19 augustus. Terra en Noorderpoort doen hier gezamenlijk aan mee. De voorbereidingen zijn in volle gang, zo heeft Terra een trekker in een opvallende roze kleur gespoten.

De roze trekker werd vrijdag 21 april onder begeleiding van studenten van de LHBTQIA+ van Kunst en Multimedia Noorderpoort het SuikerTerrein in Groningen op gereden. Daar stond de trekker centraal in een uitgebreide fotoshoot.

Terra trekker
Sjoerd Pool is programmadirecteur Innovatie & Samenwerking bij Terra, hij is één van de initiatiefnemers voor de deelname aan de Streetpride in Groningen: “Ik vind het belangrijk dat we als onderwijsinstellingen laten zien dat iedereen welkom is bij ons, ongeacht seksuele geaardheid, geloof, cultuur, land van herkomst en fysieke mogelijkheden. Voor Terra is deze roze trekker een ludiek symbool voor de diversiteit binnen ons onderwijs”.

Zircus Zorry
In opdracht van SDG House Groningen hebben studenten van de LHBTQIA+ van Kunst en Multimedia Noorderpoort een vrolijke Rainbow voorstelling gemaakt: Zircus Zorry! Zomer Zoup! Zircus Zorry doet samen met Terra mee in de optocht van Pride Groningen en de voorstelling is onder andere geprogrammeerd tijdens Pride Groningen op Noorderzon op de Pride locatie.

De voorstelling is in samenwerking met beeldend kunstenaars tot stand gekomen; van kostuum, acts  rekwisieten en decor. En natuurlijk is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled en duurzaam materiaal. Hiervoor is o.a. 400 kilo afgedankt wol van de stadskudde ingezet als materiaal voor kostuums en rekwisieten.

Samenwerking Terra en Noorderpoort
Terra en Noorderpoort werken al veel samen in onderwijsprojecten op en rondom het SuikerTerrein. Sjoerd: “Door samen deel te nemen aan de StreetPride laten we zien dat wij  geloven dat het belangrijk is om te blijven uitdragen dat ieder mens anders is en dat iedereen meetelt. Het zichtbaar maken van diversiteit en het creëren van bewustwording onder studenten helpt daarbij”.

Pride Groningen vindt plaats op 18 en 19 augustus. StreetPride Groningen is op zaterdag 19 augustus  in de Zwanestraat. De komende maanden maken ze het volledige programma bekend op: www.pridegroningen.nl

.

Meer artikelen

Nieuws Doe op 23 maart om 20:30 één uur het licht uit tijdens Earth Hour Inspiratie Circulaire Challenges Handboek Fotografie: Femke Doove/KRO-NCRV. Nieuws Zircus Zorry te zien in KRO-NCRV programma 'Zin in morgen'