Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Terra en Noorderpoort starten samen het practoraat ‘Ondernemend Leren met en van de SDG’s
Studenten presenteren de Sustainable Development Goals in een klaslokaal.
Nieuws -

Terra en Noorderpoort starten samen het practoraat ‘Ondernemend Leren met en van de SDG’s’

Terra en Noorderpoort starten samen het practoraat ‘Ondernemend Leren met en van de SDG’s’. Hierin werken voor het eerst meerdere mbo’s samen aan het toepassen en inbedden van de duurzame werelddoelen (SDG’s) in het onderwijs in Noord-Nederland. Door het opzetten van dit practoraat willen beide instellingen de duurzame doelstellingen samen nog steviger in het onderwijs verankeren.

< Terug naar overzicht

Marjan Nijenbanning-Pot is als practor aangesteld. Zij is hiermee de ‘motor’ van het practoraat ‘Ondernemend Leren met en van de SDG’s’. Marjan is werkzaam binnen Terra en in 2020 werd zij zelfs verkozen tot duurzaamste mbo-docent van Nederland. Daarnaast werkt zij als circulaire expeditieleider voor SPARK the Movement.

Binnen het practoraat werkt Marjan nauw samen met Sharon Postma van Noorderpoort. Sharon is programmamanager (i.o.) van het programma ‘Noorderpoort Duurzaam’ en projectleider van SDG House Groningen.

Samen zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, toepassing en het verspreiden van kennis rondom de thema’s van dit practoraat. Dit doen Terra en Noorderpoort natuurlijk niet alleen, samen met andere mbo-instellingen, bedrijven en hogescholen gaan zij aan de slag om duurzaam en bestendig onderwijs gelinkt aan regionale en (inter-)nationale ontwikkelingen op Noord-Nederlandse schaal te bestendigen en te versnellen.

De foto is gemaakt in samenwerking met studenten door Ronnie Zeemering voor SDG House Groningen.

Studenten presenteren de Sustainable Development Goals in een klaslokaal.


Meer artikelen

Nieuws Doe op 23 maart om 20:30 één uur het licht uit tijdens Earth Hour Inspiratie Circulaire Challenges Handboek Fotografie: Femke Doove/KRO-NCRV. Nieuws Zircus Zorry te zien in KRO-NCRV programma 'Zin in morgen'