Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Terugblik Week van de Circulaire Economie Groningen
Inspiratie -

Terugblik Week van de Circulaire Economie Groningen

Van 6 februari t/m 11 februari 2023 was het alweer de achtste landelijke Week van de Circulaire Economie. In Groningen hebben we zeker niet stilgezeten want ook hier willen we dat circulair leren en doen het nieuwe normaal wordt! Voor het eerst hebben regionale hubs deze week in de eigen regio georganiseerd. SDG House Groningen deed dat samen met Natuur en Milieufederatie Groningen, Groener Groningen, Noorden Duurzaam, Groene Burgemeester Peter Bootsma en lector Circulaire Economie Egbert Dommerholt. Ook Alfa-College en RuG organiseerden deze week evenementen.

< Terug naar overzicht

Met 14 evenementen was er voor iedereen wel wat te beleven! Misschien ben je op excursie geweest naar Vanhulley, heb je bij kringloop GoudGoed van GROFF geleerd je kleding te repareren, of ben je in ons SDG House bezig geweest met wol kaarden en vilten. Als je dit hebt gemist, was je misschien wel bij Alfa-College aan het neuzen in de kledingbieb van Restyle Groningen, of ging je via Groener Groningen mee-eten bij Tuin in de Stad en heb je van Toshifarm álles geleerd over schimmels.

We hadden deze week wel een béétje pech door de stakingen van het ov, maar desondanks was het een geslaagde week! Hieronder een korte terugblik van een paar hoogtepunten.

Excursie Vanhulley
Een klas excellentiestudenten en docenten is afgereisd naar het productieatelier van Vanhulley. Hier heeft oprichtster Jolijn Creutzberg ze de ‘’Vanhulley-manier-van-werken’’ laten zien, onder andere hoe ze werken aan de SDG’s. Daarna draaiden de deelnemers mee in het atelier. Er zijn een heleboel vlaggenlijnen gemaakt van restafval. Een geslaagde dag!

Wolworkshop
‘’Wol vies? Nee hoor! Kijk maar eens hoe mooi veelzijdig dit materiaal is en wat je er allemaal mee kunt!’’ Annemieke van Mooimiek heeft deelnemers laten zien hoe je door kaarden en vilten tot een mooie lap wol kunt komen. En daar kun je dan weer allerlei producten van maken, zoals kleding.

Heb je trouwens de raamexpo van Zircus Zorry gezien? Nee? Geen nood! Want nog leuker: Zircus Zorry gaat opnieuw voorstellingen geven en dus kun je onze wolkunst live aanschouwen. Voor meer informatie over speeldata, zie hieronder.

Wat is jouw Verborgen Impact?
Duurzaam doen is zo eenvoudig nog niet, want er zijn veel dingen om op te letten. Maar, onder leiding van Marriël Edzes zijn de deelnemers op een leuke manier gaan kijken naar hun persoonlijke droom op het gebied van duurzame impact. ‘’Eigenlijk wil ik zelf voedsel verbouwen.. Marriël heb je tips?’’ Deelnemers gingen naar huis met een concrete eerste stap, werden gekoppeld aan een maatje en zijn ook nu nog hun droom aan het verwezenlijken onder leiding van Marriël. Hoe tof!

De Week van de Circulaire Economie in 2024

Ook volgend jaar zullen we weer een gevarieerd programma maken met onze partners. Wil je ook een evenement organiseren of heb je ideeën die je wilt delen? Neem dan contact met ons op.

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen.

Meer artikelen

Studenten presenteren de Sustainable Development Goals in een klaslokaal. Nieuws Terra en Noorderpoort starten samen het practoraat ‘Ondernemend Leren met en van de SDG’s’ Nieuws Terra en Noorderpoort bereiden zich voor op de StreetPride Inspiratie Te zien op Suikerterrein: werk van Richard Bolhuis