Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Zircus Zorry en het Groninger Museum
Nieuws -

Zircus Zorry en het Groninger Museum

In juni heeft het SDG House Groningen 400 kilo afgedankt geschoren wol van de stadskudde van Groningen gered. Nu 5 maanden later hebben wij samen met studenten van Noorderpoort Kunst en Multimedia, meer dan de helft gewassen, gekaard, gevilt en verwerkt tot o.a. kostuums en rekwisieten voor: Zirkus Zorry!

< Terug naar overzicht

Versace
Bij het ontwerpen hebben de studenten Versace als inspiratiebron gebruikt. Op dit moment is de tentoonstelling Gianni Versace Retrospective in het Groninger Museum te bezoeken. Talloze outfits, accessoires, stoffen, tekeningen, interieurdesigns en filmopnames van de legendarische shows uit Versaces glorietijd van 1989 en 1997 laten zien hoe uitzonderlijk creatief Versace was. Hij verbond mode met muziek, fotografie en grafisch ontwerp en liep hiermee voorop in een tijd waarin modeshows en reclamecampagnes aan het veranderen waren in kunstwerken. De kostuums van Zircus Zorry zijn 25 en 26 januari te zien in de Job lounge van het Groninger Museum.

Tina Tompoes op het slappe koord, Spicy Daisy en haar hondje Chula, een dansende Brabantse Beer... Zomaar een greep uit de personages van de circusvoorstelling Zircus Zorry. Studenten van de LHBTQIA+ van Kunst en Multimedia Noorderpoort hebben deze voorstelling gemaakt met beeldend kunstenaars; van kostuum tot decor en natuurlijk zoveel mogelijk van gerecycled en duurzaam materiaal.

Meer artikelen

Nieuws Doe op 23 maart om 20:30 één uur het licht uit tijdens Earth Hour Inspiratie Circulaire Challenges Handboek Fotografie: Femke Doove/KRO-NCRV. Nieuws Zircus Zorry te zien in KRO-NCRV programma 'Zin in morgen'