Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Het eerste SDG House van Groningen

Wat doet SDG House Groningen?

In 2021 opende Noorderpoort het eerste SDG House in Groningen. Noorderpoort is hiermee het eerste ROC dat een SDG House vanuit het mbo faciliteert. De deuren van SDG House Groningen staan open voor iedereen die bij wil dragen aan een betere wereld, op welke manier dan ook.

Vanuit het onderwijs en met een lerende houding zetten we samen acties op die bijdragen aan een betere, veiligere en duurzamere wereld. We zijn bezig met échte vraagstukken en problemen die spelen binnen jouw beroep of in de regio. Deze problemen willen we graag met overheden en het bedrijfsleven aanpakken. Gezamenlijk werken aan de SDG’s om oplossingen te zoeken en daarmee bij te dragen aan een betere wereld.

Als jongere kan je ook los van externe partijen acties opzetten. Denk bijvoorbeeld aan problemen die jij bij jou op school of in de wijk ziet. Wil je ermee aan de slag, maar weet je niet hoe? SDG House Groningen stimuleert en helpt jou om zelf met ideeën te komen die helpen om de wereld een beetje beter te maken. Want samen werken we aan de duurzame werelddoelen.

Nog even dit..

Het SDG House Groningen hoort bij het landelijke netwerk van SDG Houses, allen onderdeel van de community van SDG Nederland. Deze community heeft als doel de integratie van de zeventien duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties in de samenleving te versnellen door middel van informatieverschaffing, ondersteuning bij projecten en het stimuleren van nieuwe verbintenissen en partnerschappen.