Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Wat is impact?

Het woord impact wordt tegenwoordig veel gebruikt. Maar wát is het nou eigenlijk en nog belangrijker: wat is het nut? Wij definiëren impact als:

dat wat er niet zou zijn zonder jou 

Dat klinkt gek, maar als je erover nadenkt betekent impact dus eigenlijk jouw invloed op je omgeving. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Het is de omgeving die veranderd door jouw activiteiten: dus andere mensen, zoals je vrienden en familie, maar ook de natuur, het klimaat en de organisatie waar je werkt of de school waar je onderwijs volgt.

SDG House Groningen streeft naar positieve impact. En dan het liefst ook nog positieve duurzame impact. Dit betekent dat de invloed die je uitoefent blijvend is voor je omgeving. Mooie voorbeelden zijn rookvrije schoolpleinen, het dragen van tweedehands kleding, vaker de fiets pakken dan de auto, meer groen in de versteende omgeving en gelijke behandeling ongeacht je afkomst, gender, religie of wat dan ook maar.

Voorbeeld van positieve impact

Kortom, door te werken aan de SDG’s kunnen we samen veel impact maken. Dit kan dichtbij zijn, dus in eigen regio, maar ook ver weg, zoals over landsgrenzen. Dat is uiteindelijk wat we willen. En ja, jij kan daar ook aan bijdragen. Lees daarover meer bij onze SDG helden.