Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Negende editie Week van de Circulaire Economie vindt in maart plaats

Nieuws -

SDG House Groningen organiseert negende editie Week van de Circulaire Economie

Van 11 tot en met 16 maart 2024 vindt de negende editie plaats van de Week van de Circulaire Economie. Het doel van deze week: circulariteit dichterbij brengen! Overal, van je huis en tuin tot in je kledingkast, op school of op je werk. Tijdens deze week krijgen voorbeelden op het gebied van circulaire economie een podium, is er ruimte om elkaar te ontmoeten en zullen er handvatten gegeven worden om zelf aan de slag te gaan. We zorgen voor een inspirerend programma vol met evenementen georganiseerd door ons en onze partners, waaronder Alfa-college en WerkPro. En… misschien ook wel door jou!

Als je zelf een evenement wilt organiseren dan helpen we je graag met de promotie ervan. Zolang je evenement (onder andere) over circulariteit gaat natuurlijk. Kijk hier voor meer informatie, deze pagina wordt continu geüpdatet. Je eigen evenement aanmelden kan hier.

Waarom een Week over de Circulaire Economie?

Het is belangrijk dat we slimmer omgaan met onze grondstoffen en met de aarde, voor ons en de generaties na ons. Tijdens de Week van de Circulaire Economie willen we dat zoveel mogelijk mensen hierover horen! En vooral: dat mensen en bedrijven (andere) ideeën opdoen om afval tegen te gaan. In 2030 – het jaar waarin ook de SDG's moeten worden gehaald – moet Nederland al 50% minder primaire grondstoffen gebruiken. Dan halen we dus de helft minder grondstoffen uit de natuur. Het streven van de overheid is dat we dat in 2050 helemaal niet meer doen: dán is onze economie circulair.

< Terug naar overzicht

Meer artikelen

Nieuws Doe op 23 maart om 20:30 één uur het licht uit tijdens Earth Hour Inspiratie Circulaire Challenges Handboek Fotografie: Femke Doove/KRO-NCRV. Nieuws Zircus Zorry te zien in KRO-NCRV programma 'Zin in morgen'