Doorgaan naar content

Cookies đŸȘ

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Circulaire Textielhub Groningen open voor publiek
-

Circulaire Textielhub Groningen open voor publiek

In de Week van de Circulaire Economie mag je voor het eerst komen kijken en mee-maken in de nieuwe Circulaire Textielhub, aan de Energieweg 17 in Groningen! De Textielhub is 15 maart te bezoeken voor studenten, docenten, omwonenden en geĂŻnteresseerden. Zet deze dus alvast in je agenda!

< Terug naar overzicht

In 'De Textielhub' krijgen circulaire textielinitiatieven en onderwijs een plek om samen te maken en (letterlijk) te bouwen aan een circulaire textielketen. Op maandag 18 maart* wordt deze plek officieel geopend, maar de vrijdag ervoor – tijdens de Week van de Circulaire Economie – is de plek al open voor publiek. Dan vieren we samen een feestje! Op vrijdag 15 maart zijn er verschillende activiteiten. Voor de meeste activiteiten hoef jij je niet aan te melden. Kom gewoon langs!

Op 15 maart ben je van harte welkom tussen 13:00 en 17:30 en kan je het volgende doen:

  • laat je rondleiden door de hub

  • struin over de circulaire markt

  • laat je verrassen door de expo

  • volg workshops

  • swap kleding

  • borrel mee!

Rondleiding
Laat je rondleiden door de hub. Hopelijk ben je net zo enthousiast als wij over deze nieuwe plek!
Rondleidingen zijn om: 13:30, 15:00 en 16:00. Het startpunt is op de begane grond bij de ingang.

Circulaire markt
Groningen is vele textielinitiatieven en ontwerpers rijk! Kom langs de markt en laat je inspireren door: Freeprisoner (Amber Witte), Parti Martini, Myrtelogie, Juffrouw Helderder, Jeanet Metselaar, Groningen Fair Fashion (GROFF), Blousem, NAIS, Marieke Los (neem een katoenen kledingstuk mee en bestempel deze!), Louxe (nieuwe tapijten van oude tapijten), Melanie Berghuis (Studio Omelet) en Sustainable pop-up Alfa-college.

Expo
Bij de expo sta je oog in oog met concrete ideeën voor het circulair maken van de Groningse textielketen. Laat je verassen door Wad van Waarde, Gronings Goud, project 'Rethink' van Minerva, kussens van oude dekbedden door studenten Industrieel Product Ontwerp Hanzehogeschool Groningen en Expositie Fashion van Alfa-college. SDG House Groningen exposeert kostuums uit de circusvoorstelling Zircus Zorry.

Om 13:45 hoor je (ook op de begane grond) over Groningen Werkt Circulair: een initiatief van zes partijen die werken aan een circualire textielketen in Groningen en Noord-Nederland.

Workshops
Volg de workshop “Kick-off Circulaire textielketens in beeld” van 14:00 tot 15:00. Tijdens deze workshop ga je samen met Circulair Groningen de textielketen in kaart brengen. HĂ©t moment om te laten zien waar jouw bedrijf of organisatie zich binnen de textielketen mee bezig houdt. Hier vind je meer informatie en kun jij je aanmelden voor deze workshop.

Sluit je aan bij "Bewegen in onzekerheid" van 15:00 tot 16:30. Sprekers Kees Brouwer en Merlijn Twaalfhoven zullen te gast zijn. Kees Brouwer is filmmaker en hem kun je kennen van de beweging "Reaction" die hij zelf is begonnen. Merlijn Twaalfhoven ken je wellicht van zijn boek "Het is aan ons". Hier vind je meer informatie en kun jij je aanmelden voor deze workshop.

Liever met je handen bezig? Met Letty Scheers van Studio Let kan je een tas of vilt bedrukken met bloemen en met Joanna Mulder van De Samenweving kun je meeweven aan een community project! Ook staan er mensen klaar om je te helpen met kleding repareren en upcyclen. Je hoeft je niet aan te melden, kom langs met je (kapotte) kleding en doe mee!

Kleding swappen
Neem je mooie kledingstukken, die je niet meer hoeft, mee! We installeren een swap-rekje waar jij je kleding eenvoudig kunt ruilen.

Podcastlancering
Agnes Bakker, Judith van der Veen en Colien Langerwerf lanceren hun gloednieuwe podcast "Volle Kast".

Borrelen
Niet alleen de ideeën in je hoofd borrelen na deze middag, maar ook borrelen we (16:30 - 17:30) met een lokaal biertje in onze hand! Samen vieren we dat De Textielhub bijna écht open mag. Bierbrouwerij De Prael verzorgt hapjes en drankjes vanuit de (niet te missen!) prachtige foodtruck van New Nexus.

Parkeren
Kom (natuurlijk) zoveel mogelijk op de fiets, maar kom je met de auto dan hier een tip! De Textielhub is gevestigd op een industrieterrein; maak zoveel mogelijk gebruik van de bestaande parkeerterreinen aan de Energieweg.

*Wil je (ook) bij de officiële opening van De Textielhub zijn? Hier vind je informatie en kun jij je (organisatie) aanmelden.

Dit evenement wordt georganiseerd door partijen die in de Textielhub zijn gevestigd: G-ROND, Alfa-college, Groningen Werkt Circulair, Minerva (Hanzehogeschool Groningen) en Stichting WerkPro (GoudGoed), i.s.m. SDG House Groningen (Noorderpoort).

Partners

Groningen Werkt Circulair
G-ROND
Alfa-college
Gemeente Groningen
GoudGoed
Minerva, Hanzehogeschool Groningen
Noorderpoort
SDG House Groningen
Stichting WerkPro

Meer events

Zircus Zorry Zaloon