Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Actie vanuit Groningen

Vanuit Groningen van de wereld een betere plek maken.. kan dat?! 

Wij geloven van wel! Dagelijks zijn wij bezig om samen met jongeren acties op te zetten die bijdragen aan de duurzame werelddoelen, ofwel SDG’s. Jongeren werken de ene keer met elkaar, de andere keer samen met regionale partners. Dit betekent dat jij als jongere deel kan uitmaken van een project, initiatief, experiment of evenement die gelinkt is aan één of meer werelddoelen. Echte SDG acties dus!

Maar.. wie zijn die regionale partners?

Denk daarbij aan lokale overheden, het bedrijfsleven en ondernemers. Deze samenwerkingen zijn nodig om vanuit Groningen bij te kunnen dragen aan de 17 werelddoelen.

En een actie kan van alles zijn! Denk bijvoorbeeld aan het maken van een plan om minder energie te verbruiken, duurzamer te leven, eenzaamheid te bestrijden of het organiseren van een themadag over diversiteit, een evenement over afval hergebruiken, of een theatervoorstelling over de economie van de toekomst. Je bedenkt het helemaal zelf.

Daarnaast is er de mogelijkheid om met lokale overheden, het bedrijfsleven of met ondernemers te werken aan uitdagingen en vraagstukken die spelen in onze eigen regio. Je zoekt dan in een divers team, bestaande uit regionale partners, naar lokale oplossingen. Samen leren door te experimenteren, proberen en te doen. Al deze projecten hebben een duidelijke link met één of meer werelddoelen.

Foto van een student die water uit een automaat haalt in een kantine. Op de achtergrond twee kletsende studenten. Expeditie Voedsel Foto van een vloer met twee paar voeten en de tekst: "Passion led us here". Expeditie Impact