Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Mats Eisma
SDG held Mats Eisma in een zwarte bontjas. Poserend recht voor de camera in het atelier van Colien.

Mats Eisma

Mats Eisma is student Art & Design en werkt trots mee aan verschillende projecten van Colien Langerwerf. Mats is hiervoor al vaak in drag op toneel verschenen, want deze (naar eigen zeggen) ‘stadse jongen’ laat graag zonder schaamte zien dat iedereen er mag zijn! En extra leuk als dat mag in een pak voor Zircus Zorry: een pak gemaakt van afgedankte wol. Wol vindt hij een magisch materiaal: het isoleert goed en is ook nog eens zelfreinigend!

< Terug naar overzicht

Mats is opgegroeid op een woonboot die semi-zelfvoorzienend is en hij wil uiteindelijk zelf ook zelfvoorzienend leven. Maar hij ziet ook dat simpele alledaagse acties al bijdragen aan een duurzamere wereld. ‘’Ik geloof dat je niet verschrikkelijk veel hoeft te doen om een stuk beter te zijn. Het zit heel veel in gedrag. (..). Kleine dingetjes, handelingen die je aanleert. Als je je tanden poetst niet de kraan laten aan staan en niet elk T-shirt apart wassen, maar even wachten totdat de wasmachine vol is. Die kleine dingetjes: als iedereen dat doet zijn we al zo’n stap verder. Dat is een wereld van verschil!’’

Andere ‘dingetjes’ die Mats aanraadt zijn een paar cent meer betalen voor Fair Trade bananen. Of help eens een ander op straat, bijvoorbeeld door voor iemand een broodje te kopen. Mats wil zich inzetten als SDG-Held om jongeren bewust te maken:

dát is de generatie die in mijn ogen veel met de SDG’s te maken gaat krijgen. 

En hij vervolgt: "En ook als er niks met deze doelen gebeurd, gaan we er óók mee te maken krijgen, misschien wel op een wat minder leuke manier. Als we er met zijn allen nou wat aan gaan doen.."

Bij deze Mats zijn uitnodiging! Doe je mee?

Meer informatie

Meer helden

Roxy Doornbos Sam Boerstra