Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Roxy Doornbos

Roxy Doornbos

Voorheen was ze helemaal klaar met school, maar door haar studie Art & Design is Roxy weer mega gelukkig en heeft ze haarzelf terug gevonden! Het liefst zou ze op het Suikerterrein blijven werken. ‘De loods’ is een plek waar ze minder vastzit aan de regels en structuren van het onderwijs; hier gaat ze haar eigen gang.

< Terug naar overzicht

De SDG guerilla actie vond ze het leukste project dat ze ooit binnen haar opleiding deed. Al was het alleen al vanwege haar klas: ‘’het is zo gek en bijzonder om te zien hoe iedereen elkaar waardeert. Iedereen ziet elkaars waarde in en de waarde van elkaars ideeën.’’ 

Ken je Roxy, dan heb je haar vast horen zeggen:

de wereld staat in de fik! 

Ze vindt het namelijk zonde dat mensen massaal spullen weggooien. Zelf koopt ze geen spullen van slechte kwaliteit meer en hergebruikt ze. Met vlees eten is ze gestopt en dat is niet alleen vanwege de dieren: ‘’het gaat mij ook heel erg om hoeveel energie de wereld daar in moet pompen om 1 stuk vlees voor iemand te regelen. Dat is het niet waard. De afweging is gewoon: nee.’’

Naast hergebruiken en vegetarisch eten zet ze zich in tegen ongelijkheid en vóór de Rainbow community. Zircus Zorry is dé plek waar je moet zijn op het Noorderpoort: geen hokjes, maar een open-minded community! Duurzaam doen zou volgens SDG-Held Roxy niet moeten gaan over hoe goed je het in vergelijking met een ander doet.

Doe het voor jezelf! Zodat je op jezelf trots kunt zijn dat JIJ voor jouw wereld staat. En dat jij ervoor staat om er voor anderen te zijn. 

Ook wil ze meegeven wat binnen haar klas juist zo goed werkt: ‘’nooit mensen shamen om wat ze niet duurzaam doen, maar juist aanmoedigen voor de kleine dingen die ze al wel doen.’’ Iemand die iets doet dat minder duurzaam is, nodig je zonder te oordelen uit voor een gesprek. 

‘’Wist je dat nog niet? Hey, let me tell you!’’ 

Meer informatie

Meer helden

Colien Langerwerf Mairin Engelsman