Doorgaan naar content

Cookies 🍪

Deze site gebruikt cookies waar we je toestemming voor nodig hebben. Meer informatie

Ofra Hartsema

Ofra Hartsema

Ofra Hartsema is docent verpleegkunde, internationaal stage coördinator voor alle gezondheidszorg- en welzijn opleidingen (in Groningen, Assen en Winschoten) en lid van de innovatiebrigade.

< Terug naar overzicht

Voor haar vakgebied heeft ze het excellentietraject ‘’Change your World’’ mede ontworpen. Het doel? Studenten laten nadenken over hoe ze in de zorg duurzamere keuzes kunnen maken! En dat dan graag zo breed mogelijk: van voeding en (werk)kleding tot verpakkingen van medicatie en logistiek. 

Ga bewust om met je spullen en met de mensen om je heen 

.. is wat Ofra’s ouders haar hebben meegegeven. Met deze wijze woorden op zak koopt ze weinig nieuwe kleding en cadeaus het liefst ‘nuttig’ en plasticvrij. Ze eet vegetarisch en wenst een mooie wereld waarin ook haar dochtertje kan genieten van flora en fauna in de buurt. Op het gebied van reizen maakt ze tegenwoordig hele andere keuzes dan voorheen.

Nou vind ik dat je voor een halfjaar wel mag vliegen, maar ik zou niet kiezen voor een vakantie van een week of twee 

– dan pakt Ofra liever de trein. 

Ofra wil er vanuit haar rol als SDG-Held voor zorgen dat studenten zich meer bewust worden van hoe de wereld er nu uitziet en wat zij zélf aan de wereld kunnen veranderen. Daar ziet ze gelijk een dilemma: ‘’voor mij voelt het heel tegenstrijdig om internationale stages te organiseren en in team duurzaam te zitten!’’ Daarom wil ze dat elke internationale stagiair(e) de opdracht krijgt te onderzoeken hoe de stage zo duurzaam mogelijk kan worden. Groen reizen raadt ze aan, alsook het besef dat je binnen élk onderdeel van je leven kunt verduurzamen.

Meer informatie

Meer helden

SDG held Fee Klaasing met knalgroen haar glimlachend voor de camera. Op de achtergrond een lamp. Fee Klaasing Eduard Bezembinder